Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya d'esterilització de gats a Baiasca

DIMECRES 10 NOVEMBRE 2021

Donada la sobrepoblació de gats ferals al nucli de Baiasca, a l’empara de la llei de protecció d’animals (Decret Legislatiu 2/2008, article 16.1) el consistori ha pres com a mesura de control emprendre una campanya d’esterilització aquest proper, dilluns15 de novembre de 2021.

L’Ajuntament ha adoptat aquesta mesura amb la finalitat de controlar el creixement de les colònies a través de l’aplicació del mètode CER (Captura-Esterilització-Retorn). Aquest mètode consisteix en la captura dels gats d’una o varies colònies mitjançant gàbies trampa, posteriorment, els gats són esterilitzats i retornats al seu territori. Els gats intervinguts es marquen amb un tall a l'orella per a identificar-los com a estèrils.

És per aquest motiu que es demana al veïnat de Baiasca amb animals domèstics a càrrec, especialment gats i gossos, tingui controlades les seves mascotes durant els dies de captura, de dissabte 13 al dilluns 15 de novembre, per tal d’evitar captures innecessàries.

De la mateixa manera es demana no alimentar els gats del carrer a partir del divendres 12 de novembre per tal de facilitar les tasques de captura amb les gàbies trampa durant el cap de setmana.

Amb la col·laboració de la Diputació de Lleida:

Pla econòmic per a ens locals en l’àmbit de la salut de la Diputació de Lleida, per a 2021

Galeria d'imatges